Over Kamperen in Vlaanderen

Het project ’Kamperen in Vlaanderen’ kwam tot stand in samenwerking met de beroepsfederatie van kampeerondernemers RECREAD, Kempen Campings, Kompas Camping en Pasar, dé organisatie voor kampeerders. Het samenwerkingsverband stelt zich als doel het kamperen in Vlaanderen (beter) op de kaart te zetten en nieuwe binnen- en buitenlandse kampeerders aan te trekken. Het kamperen in Vlaanderen heeft immers nog heel wat groeipotentieel.

Om de kwaliteit en de vele mogelijkheden van kamperen in Vlaanderen in al zijn vormen onder de aandacht te brengen, werden dit jaar binnen het samenwerkingsverband verschillende projecten op poten gezet. De website die je nu bezoekt is daar slechts één van. Hierna lichten we de andere initiatieven graag even toe.

Gids Kamperen in Vlaanderen 2016

Het beste van wat er valt te zien, doen, beleven en proeven in Vlaanderen én een overzicht van de mooiste Vlaamse kampeerplekken in één handige, gebruiksvriendelijke publicatie: dat is wat de gratis gids Kamperen in Vlaanderen te bieden heeft. We hebben enerzijds de belangrijkste fiets-, wandel- en toeristische tips per Vlaamse provincie voor jou opgesomd (met hier en daar een insider tip – check de groene boxen!) en anderzijds de leukste kampeerplekken geselecteerd.

Gratis nieuwsbrief met speciale acties en tips

Wil je als eerste alle info over speciale acties en voordelen lezen? De leukste nieuwtjes over de campings in Vlaanderen en tips & weetjes over de vele toeristische mogelijkheden ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de ‘Campings-in-Vlaanderen’-nieuwsbrief.

‘Campings-in-Vlaanderen’ in kaart

Dat we het kamperen in Vlaanderen beter op de kaart willen zetten mag je ook letterlijk nemen. We hebben de mooiste kampeerplekken namelijk op een grote (opvouwbare) kaart aangeduid. Op de achterkant van de kaart vertellen de iconen naast de campingnaam jou in één oogopslag bijvoorbeeld of ze speciale voorzieningen voor campers hebben en of huisdieren toegelaten zijn. Had je deze handige kaart graag in huis gehaald? Mail dan jouw naam en adres naar info@campingsinvlaanderen.be.

10-daagse van de camping 

Van vrijdag 17 mei tot maandag 27 mei 2019 gooien tientallen campings in Vlaanderen hun deuren voor jou open. Voor € 25 kampeer je dan 2 nachten ALL IN ( 1 plaats voor tent, caravan of camper, 4 personen, verbruik elektriciteit en water, huisdier, toeristenbelasting en administratiekost) op een van de deelnemende campings.

Lees meer over de 10-daagse van de camping.

10-daagse van de kampeerauto

Van vrijdag 20 september tot maandag 30 september 2019 loopt de happening “10-daagse van de kampeerauto”. Voor € 25 kampeer je dan 2 nachten ALL IN ( 1 plaats kampeerauto, 4 personen, verbruik elektriciteit en water, huisdier, toeristenbelasting en administratiekost)

Lees meer over de 10-daagse van de kampeerauto.